Over ons

Kunst- en Cultuurpodium ‘De Verrekieker’
 
De Verrekieker in Drouwenermond is een kleinschalig kunst- en cultuurpodium met een nostalgische knipoog naar bijna vergeten tijden.
 
Er was een tijd toen alles nog een stuk eenvoudiger en overzichtelijker leek te zijn. De tijd waarin persoonlijk contact de basis was voor de dingen die we graag doen. Tegenwoordig communiceren de meeste mensen vooral digitaal, een manier waarbij de directe interactie met elkaar plaats heeft gemaakt voor een ‘tussenpersoon’ in de vorm van een beeldscherm. Wij geven graag een beetje tegengas: in de Verrekieker staat het samen luisteren, zien, beleven en praten op de eerste plaats. Een gezellige plek voor mensen die met elkaar kunnen genieten van spontane, ontroerende en soms hele eenvoudige dingen.
 
Kunst- en Cultuurpodium De Verrekieker is gerealiseerd in de voormalige koestal van een fraaie Veenkoloniale boerderij in Drentse lintdorp Drouwenermond. De koeien hebben plaats gemaakt voor een podium, zitgelegenheden en horeca faciliteiten. De sfeer van de oude stal is echter nog steeds goed te voelen doordat allerlei elementen bewaard zijn gebleven; zoals de drinkbakken van de koeien, de oude gebintenstructuur en vele andere attributen die het agrarische verleden laten zien en beleven.
 
De Verrekieker is bedoeld om kunstenaars, (kleinkunst)artiesten en muzikanten én publiek dichter bij elkaar te brengen en mensen de kans te geven elkaar echt te ontmoeten. De Verrekieker is een unieke locatie met alle benodigde voorzieningen voor kleinschalige optredens, voorstellingen en presentaties.
 
De organisatie van de voorstellingen en activiteiten is ondergebracht in stichting De Verrekieker. Het bestuur van de stichting bestaat uit 6 enthousiaste en gedreven vrijwilligers met een grote passie voor podiumkunsten en het gezamenlijke verlangen dit te willen delen met een groter publiek.
 
Over het culturele aanbod is de Verrekieker heel duidelijk: bijna alle soorten van podium- en kleinkunst verdienen hier een plek. Daarbij denken we vooral aan een diversiteit van muziek, theater, toneel, poëzie, cabaret en verhalen, maar ook allerlei andere vormen van kunst en ambacht staan in het middelpunt van de binnen- en buitenactiviteiten die op het programma verschijnen. We beperken ons niet tot bepaalde genres en stijlen maar willen juist een breed aanbod voor een grote doelgroep bieden.
Bij het samenstellen van de programmering hebben we een grote voorkeur voor artiesten met eigen werk: tekstschrijvers, componisten en artistieke vormgevers zijn van harte welke op ons podium!
 
Naast de voorstellingen op het podium organiseert de Verrekieker ook aanvullende thematische activiteiten en kleinschalige evenementen op het erf rondom de boerderij. Naast muzikale en theatrale voorstellingen biedt de Verrekieker hier een geschikte plek voor een brede schakering van presentaties en demonstraties zoals o.a. oude ambachten en Veenkoloniale cultuur.
 
Voor de verzorging van de inwendige mens kunt U bij de bar terecht, waar diverse drankjes, hapjes en versnaperingen te verkrijgen zijn.
 
Op het erf is parkeergelegenheid voor bezoekers aanwezig.
Gezien de bouwstijl van de stal is Kunst- en cultuurpodium de Verrekieker helaas slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators en scootmobielen.