AGENDA 

Hieronder ziet u de aankomende evenementen in De Verrekieker.
Zuiderdiep 43 in Drouwenermond
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl of 0599-611036

2 MAART – VAN PIEKEREN
9 MAART – TWIJ KÖRTEN TWIJ LANGEN
16 MAART – JAN HENK DE GROOT
30 MAART – ERWIN DE VRIES
13 APRIL – LAROUX
11 MEI – EDWIN JONGEDIJK
18 MEI – HENRIËTTE VAN DIJK

Podium2

7 SEPTEMBER – MARCEL BROEKMAN
14 SEPTEMBER – ERWIN DE VRIES MET BAND
21 SEPTEMBER – B.J. HEGEN BLUES BAND
28 SEPTEMBER – TROEBADOERS
19 OKTOBER – ARNO VAN DER HEYDEN
26 OKTOBER – PETER SCHAAP
2 NOVEMBER – MOORLAND
16 NOVEMBER – STEERNVANGER

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Leuk!
Als je ons een mailtje stuurt, (de-verrekieker@online.nl)
sturen we zo nu en dan een nieuwsbrief.

Hieronder meer info, met een klik op de foto ga je naar de website van (of over) de artiest(en).
ZATERDAG 11 MEI 2019
EDWIN JONGEDIJK

Aanvang 20.30 uur
half uur eerder deur open

Entree €15,00
Reserveren: reserveren@verrekieker.nl

Foto: Reyer Boxem

Het leven, de liefde en verlangen; dat is wat Edwin Jongedijk met zijn warme donkere stem bezingt. 
De Groningstalige liedjes zijn gedrenkt in Americana. Een muziekstijl waar de zanger en liedjesschrijver al jaren door beïnvloed wordt.

 • Hemd van het lijf met rocker en singer-songwriter Edwin Jongedijk
  (klik op het krantenbericht voor link naar de pagina van De Kanaalstreek, 20-3-’19)

  Het leven, de liefde en verlangen; dat is wat Edwin Jongedijk met zijn warme donkere stem bezingt.

  De zanger is onder andere bekend van de hits As Ik De Kaans Zol Kriegen, Astoe Aan Mie Denkst en Riekdom.

  Als lid van De Troebadoers (samen met Alex Vissering en Jan Henk de Groot) is Edwin Jongedijk regelmatig in de noordelijke theaters te zien.

  In de intieme setting van De Verrekieker speelt Jongedijk de mooiste liedjes van zijn drie Groningstalige solo albums. De liedjes zijn gedrenkt in Americana. Een muziekstijl waar de zanger en liedjesschrijver al jaren door beïnvloed wordt.

ZATERDAG 18 MEI 2019
HENRIËTTE VAN DIJK EN ALEX DE BRUIN
CONCERT ‘DIFFERENT WORLDS’

Aanvang 20.30 uur
half uur eerder deur open

Entree €8,00
Reserveren: reserveren@verrekieker.nl

Het ingetogen programma ‘Different Worlds’ bestaat uit liedjes die door Van Dijk zijn geschreven.
Alex de Bruin is op en top gitarist en zingt tweede stem.
De muziek is wat hen bindt!

 • Zaterdag 18 mei staat Henriëtte van Dijk op het podium van De Verrekieker. Het ingetogen programma ‘Different Worlds’ bestaat uit liedjes die door Van Dijk zijn geschreven.

  Henriëtte van Dijk is een zangeres die zich met volle inzet heeft gestort op het ontwikkelen van haar zangkwaliteit. Ze zegt zelf: “Er zijn dagen dat ik meer zong dan sprak. Het is voor mij als ademen, lachen en huilen. Ik zong altijd, op straat in de tunnels of op de fiets. Mooie klanken en melodieën betoveren mij.”

  Henriëtte zingt in het Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans. De muziek is warm, melodieus en expressief en de teksten gaan o.a over de liefde, vrijheid en respect, uit het leven gegrepen.

  Alex de Bruin is op en top gitarist en zingt tweede stem.
  De muziek is wat hen bindt!

ZATERDAG 6 JULI 2019
VERREKIEKER FESTIVAL:
RIVER ZYDECO BAND &
B.J. HEGEN BLUES BAND

Aanvang 16.00 uur
Toegang vanaf 15.00 uur

Entree voorverkoop €20,00
Aan de deur €22,50
Reserveren: reserveren@verrekieker.nl

De River Zydeco Band speelt al meer dan 25 jaar door heel Europa. Het reportoire van de band kunnen we het beste omschrijven als Americana roots muziek met name afkomstig uit de zuidelijke staten van Amerika.
 
B.J. Hegen is één van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. Dat wordt weer ouderwets genieten!
 •  
  Al bijna 25 jaar speelt de River Zydeco Band door heel Europa.
   
  Met passie verspreiden zij de Louisiana roots muziek.
  Nu met hun nieuwe album”Down the line” hebben zij hun horizon verbreed, en bereikt hun muziek een groter publiek, ze noemen het “Euro Zydeco”
  12 Poppy nieuwe liedjes met als basis de bekende Zydeco beat, zorgen ervoor dat het publiek zich lekker voelt, en niet stil blijft staan.
   
  In een klein platenwinkeltje in Londen kocht accordeonist Jo van Strien meer dan 25 jaar geleden een LP van de uit Louisiana afkomstige creool Clifton Chenier. De blues op een 120 bas accordeon bracht de inspiratie om met muziek vrienden de River Zydeco Band te formeren.
   
  De band heeft zich ontwikkeld als een goede wijn, en de huidige bezetting is er klaar voor een talrijk publiek muzikaal te verwennen.
   
  De bezetting van de band:
  Evy Boons; leadzang
  Rineke Kruithof samen met José Verschuren; backing vocals
  Frits Loonen; drums
  Wil de Wijs; bas en vocals
  Cees Emmen; rubboard en vocals
  Peter Schipperen; saxofoon
  Bob van Dinther; gitaar en vocals
  Jo van Strien; accordeon
  Roy Koopmans; accoustische gitaar
   
  De band werkt hard aan een nieuw album, waarvan drie liedjes al gespeeld worden in het huidige reportoire. Roy Koopmans schrijft de liedjes voor het nieuwe album.
  Met veel plezier nodigen wij u uit voor onze concerten.
  Vriendelijke groet,
  River Zydeco Band
  – – –
  De Drentse Bluesband B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 50 jaar een wisselende muzikale carrière. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60.
   
  Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campbell tijdens tournees door Europa.
   
  In de jaren 80 verzorgde hij met zijn Band de support act voor B.B. King in Den Haag. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues, en Chicago Blues in het bijzonder waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie brengt. In Jan Warntjes (Drieborg, 1942) heeft hij sinds jaar en dag zijn vaste pianist gevonden. Warntjes leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl. Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solowerk bleef hem boeien. Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie, zijn herinneringen van de ontmoetingen met Bluespianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven. In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord-Holland) en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazzcafés. De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt. Samen vormen deze mannen een authentiek Blues duo, dat regelmatig wordt uitgebreid met een ritmesectie die bestaat uit bassist Frans Többen en slagwerker Hank van der Veen.
   
  Nog niet zo lang geleden bracht de band hun studio cd All-round Men uit, die nu wordt opgevolgd door een in eigenbeheer uitgebrachte live registratie. De vier nummers op deze schijf, die live werden opgenomen tijdens een optreden in cultuurpodium Vanslag in Borger, Drenthe, is een fraaie aanvulling op de cd All-round Men. Warntjes trapt af met een piano intro op de kalme shuffle Lightnin’ Struck Poorhouse en vult verder met kamerbrede akkoorden, waarmee Hegen met zijn herkenbare zangstem prima uit de voeten kan. Ook Steady Rollin’ Man wordt in een medium tempo shuffle strak neergezet en smaakvol door Hegen van doeltreffend gitaarwerk voorzien. Het tempo gaat flink omhoog in My Heart’s Cryin’, waarin BJ Hegen met zijn puntige gitaar riffs de zaak behoorlijk op scherp zet. Rooster Blues, een signature song van Hegen die vol breaks zit, swingt heerlijk de speakers uit. Afwisselend wordt er, op het vakkundig fundament van een walking bass van Frans Többen en het uiterst swingende drumwerk van Hank van der Veen, driftig door Hegen en Warntjes op respectievelijk harmonica en piano gesoleerd. Authentieke blues van Drentse bodem, die je tegenwoordig maar weinig meer hoort.

Binnenkort verdere aanvulling van agenda,

in het kort:

7 SEPTEMBER – MARCEL BROEKMAN

14 SEPTEMBER – ERWIN DE VRIES MET BAND

21 SEPTEMBER – B.J. HEGEN BLUES BAND

28 SEPTEMBER – TROEBADOERS

19 OKTOBER – ARNO VAN DER HEYDEN

26 OKTOBER – PETER SCHAAP

2 NOVEMBER – MOORLAND

16 NOVEMBER – STEERNVANGER