AGENDA 

Hieronder ziet u de aankomende evenementen in De Verrekieker.
Zuiderdiep 43 in Drouwenermond
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl of 0599-611036

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Leuk!
Als je ons een mailtje stuurt, (de-verrekieker@online.nl)
sturen we zo nu en dan een nieuwsbrief.

Klik op de foto om naar de website van (of over) de artiest(en) te gaan.

Binnenkort wordt de agenda bijgewerkt met aanvangstijden, entree, meer info etc.

ZATERDAG 2 MAART
VAN PIEKEREN
Foto: Willy Wilpstra

Theater-band met een gevarieerd en eigen repertoire, onderkoelde humor en Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

 • VAN PIEKEREN: poëtische, soms hilarische nederpop.

  Jan van Piekeren (‘wereldberoemd in Utrecht’) loopt al even mee in de muziek scene. Met zijn rauwe, doorleefde stem, neemt hij je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, al meer dan 16 jaar zijn muzikale wederhelft.
  De heren weten elkaar en het publiek tijdens hun optredens te vinden en Jan introduceert zijn nummers graag met een verhaal. De ene keer kritisch op de hedendaagse maatschappij en soms heel persoonlijk.

  ‘Heavy passie op beschaafd volume’ is wat Van Piekeren brengt door semi-akoestisch te spelen, zonder drummer of grote versterkers. Denk ‘Tom Waits meets Ramses Shaffy en JJ Cale’. Eigen werk, hier en daar afgewisseld met een bestaand nummer in een ander arrangement, altijd Nederlandstalig.

  Compilatie van het optreden van okt. ’17 in De Verrekieker:

  Hifi.nl RECENSIE: VAN PIEKEREN – “LIJF & RAUW” EP (CD):
  “Van Piekeren laat wederom horen dat zijn rokerige, doorleefde stemgeluid prima past bij de poëtische teksten die de vrijdenkende krasse knar uit zijn geest-verruimde glimmende hersenpan weet te toveren”

  Audio-creative: VAN PIEKEREN – PARELSESSIES:
  “Het is een bijzondere avond. Jan introduceert zijn nummers graag met een verhaal. De ene keer kritisch op de hedendaagse maatschappij en soms heel persoonlijk. Zo persoonlijk zelfs dat een ieder tijdens het nummer wat er op volgt met kippenvel zit te luisteren.”

  Voorlopige hoogtepunten: Parade en Uitmarkt, Interview met live-optreden in VARA’s Spijkers met Koppen, VPRO TV, Cult-TV Amsterdam. Stamgast RTV Utrecht U Vandaag.

 
ZATERDAG 16 MAART
JAN HENK DE GROOT

 

Groniger troubadour

 
ZATERDAG 30 MAART
ERWIN DE VRIES
SOLO

 

Foto: Ronald Pras

Erwin de Vries staat opnieuw op ons podium met zijn rauwe, pure en eerlijke liedjes. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap.

 • Biografie

  Erwin de Vries op en top Groninger en treedt inmiddels meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. Veel liedjes heeft hij al op zijn naam staan waaruit 8 albums voortvloeiden; Riep veur Opnoame (1997), Haim (2001) (met zijn toenmalige band Deheleboel), Wie (2003), Aigenhaimer (2006) , Dichter in Mie (2008), Leef t Leven (2011), De Tocht van de Noakende Zunderling(2014) en sinds eind 2016 het album De Noodzoak. Daarnaast kwamen ook 2 DVD’s uit van zijn succesvolle theaterprogramma’s Aigenhaimer(2007) en Dichter in mie (2009). Vaak speelt hij samen met zijn gitarist en toetsenist of met hele band.

  Erwin de Vries (Foto: Ronald Pras)

  Daarnaast is hij te boeken bij u thuis in de huiskamer. Maar ook de samenwerking met bijvoorbeeld het Noord Nederlands Orkest, Strijkorkesten, Muziekverenigingen of Guido’s Orchestra brengen altijd iets bijzonders. De liedjes van deze Singer/songwriter zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap.

ZATERDAG 6 APRIL
AOSEM

Aosem is een Nedersaksische Roots-Americana band uit Drenthe.

ZATERDAG 13 APRIL 2019
LAROUX

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl

Laroux speelt onder andere accordeon,trekzak, drums, percussie, draailier en verschillende exotische blaasinstrumenten waaronder de Slowaakse fujara. Hij schrijft zijn eigen songteksten (en gedichten) uitsluitend in het Nederlands.

Binnenkort verdere aanvulling van agenda,

in het kort:

11 MEI – EDWIN JONGEDIJK

1 JUNI – TROEBADOERS

14 SEPTEMBER – ERWIN DE VRIES MET BAND

21 SEPTEMBER – B.J. HEGEN BLUES BAND

19 OKTOBER – ARNO VAN DER HEYDEN

9 NOVEMBER – STEERNVANGER

Verder verwacht in 2019:


WORLD OF LUDIQUE
“From Berlin with Love”

 

Twee jonge theatermakers bundelen onder de naam LUDIQUE! hun krachten en hun bonte verzameling aan bijzondere eigenaardigheden.


DE ANDERSONS

 

Foto: Roxanne Hellevoort

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering met liederen vol levens- en liefdeslust en troost in stormachtige tijden.
En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit de regio uit. Wie dat zal zijn is nog niet bekend… 

 •  

  Foto: Roxanne Hellevoort

  Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt‘ en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme. In hun kleurrijke voorstelling ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een begrip dat De Andersons opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

  Dit sprankelende kleinkunstgezelschap neemt je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid.

  Foto: De Amer

  En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit en deze middag is dat de veelzijdige Egbert Meyers. Hij is o.a. zanger, gitarist, streektaalfunctionaris, auteur,

  (tekst)dichter en kunstenaar/ontwerper. Als geboren Drent zit de ‘Drentse toal’ in zijn hart, maar ook in het Engels kan hij zijn muzikale inspiratie kwijt. In zijn muziek durft hij zijn emotionele kant te tonen en dat uit zich in prachtige liederen. Als onderdeel van dit theaterconcert zal Egbert vertellen en zingen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

  Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn erop uit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!

  De pers over De Andersons:
  “Wonderschone liedjes.”,  “Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.”, “Een warme en overdonderende gebeurtenis.”.