AGENDA 

Hieronder ziet u de aankomende evenementen in De Verrekieker.
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl of 0599-611036

Klik op de foto om naar de website van (of over) de artiest(en) te gaan.

ZATERDAG 13 JANUARI
CAROLINE IN ’t VELD

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

Caroline in ’t Veld speelt samen met haar band liedjes die niet alleen poëzie bevatten, maar via de melodie rechtstreeks je hart bereiken. Bij Caroline gaat maatschappelijke betrokkenheid als vanzelf samen met persoonlijke verhalen van anderen.

 • Caroline in ’t Veld schrijft en zingt al twintig jaar haar eigen liedjes. Ze studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en speelt sinds haar achtste jaar accordeon, later volgden piano en zang. Ze communiceert met muziek: kleinkunst, maar dan net even anders.
  Door haar werk te verbinden met bijzondere locaties en andere kunstvormen, maakt ze van luisteren naar haar Nederlandstalige liedjes een bijzondere ervaring. Caroline neemt je mee in het ongewone verhaal van haar eigen leven. Vanaf de eerste minuut pakt ze je in met haar prachtige stemgeluid en de klanken van de akoestische instrumenten van haar band. Een verhaal en een lied: een avond Caroline in ’t Veld is ademloos luisteren naar accordeon, gitaar, meerstemmige zang en gedichten.
  Bezetting:
  Gitaar: Johan Fransen
  Bas: Arno Hagemans
  Percussie: John Kakiay
  Saxofoon: Lars Posthumus
  Accordeon en zang: Caroline in’t Veld

   

ZATERDAG 27 JANUARI
PETER BLOEM BAND

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €7,50

Mannen die goed met elkaar overweg kunnen: samen kunnen lachen, ouwehoeren, maar vooral ook serieus met de materie omgaan!
En dat hoor je terug in hun muziek, teksten over het leven, met een lach en een traan.

 • De band rond singer/songwriter/multi instrumentalist Peter Bloem uit Veendam ontstond na een idee van Peter en (contra) bassist Johan Weghorst om samen een Groningstalig singer/songwriter bandje te starten.
  Samen met drummer Pieter van der Waal gingen ze op zoek naar muzikanten die hetzelfde enthousiasme deelden.
  Peter, Johan en Pieter kenden elkaar al van eerdere bands/projecten en zijn goede vrienden van elkaar!
  Onder het motto “Geen gezeur, maar lekker Samen muziek maken” gingen de heren op zoek naar medemuzikanten om zo het clubje compleet te maken.
  Na lang zoeken en wat (band) wisselingen, viel met de komst van gitarist Hemmo Barla en pianist Chris Kleine alles op zijn plaats en ontstond er een echte band, en dat voelde als thuiskomen. Mannen die goed met elkaar overweg kunnen: samen kunnen lachen, ouwehoeren, maar vooral ook serieus met de materie omgaan!En dat hoor je terug in hun muziek, teksten over het leven, met een lach en een traan. De PB BAND staat garant voor een gezellige avond muziek en verhalen.

  De PB BAND bestaat uit:
  Peter Bloem: zang, gitaar, mandoline, mondharmonica
  Johan Weghorst: basgitaar
  Pieter van der Waal: drums, percussie
  Hemmo Barla: gitaar, zang
  Chris Kleine: toetsen, zang

ZATERDAG 3 FEBRUARI
KOPERDRAAD

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

KoperDraad, een combinatie van kleinkunst en folk met viool, gitaar en zang. Muziek voor de mensen. Verhalen die je meenemen naar een land waar zowel je fantasie als de werkelijkheid bestaan. Om te luisteren, bij weg te dromen of gewoon lekker mee te zingen. Alles kan en alles mag, laat jij je fantasie op de vrije loop?

 • KoperDraad: “Kleinkunst met folk-invloeden. Dat is het antwoord dat het dichtste bij komt als het gaat om wat voor muziek KoperDraad maakt. Maar eigenlijk houden we niet van hokjes. We maken muziek en in welk genre of taal dat is maakt niet uit zolang we het leuk vinden.”

  KoperDraad komt uit Groningen en omstreken en is ontstaan vanuit het songwriter-project Lucid. Met liedjes die begeleid worden met gitaar, viool, harp en mandoline willen de bandleden een boodschap overbrengen: “Durf te dromen, want niets is te gek!”

  Jesper Weerheijm – gitaar en zang
  Merel Sanders – zang
  Iris Kemper – viool, harp en mandoline
  Rianne Engelsman – zang

ZATERDAG 10 FEBRUARI
ALEX VISSERING

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

 

Er komt een mengelmoes aan onderwerpen voorbij, over het leven, de liefde en zijn passie voor het Groninger land. Liedjes uit het heden, verleden en de toekomst: Grunnen zoals Grunnen is, niks meer en niks minder.

ZATERDAG 24 FEBRUARI
ERWIN DE VRIES

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €12,50

Foto: Ronald Pras

Na een succesvol optreden afgelopen september, staat Erwin de Vries opnieuw op ons podium. Zijn liedjes zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap.

ZATERDAG 10 MAART
JAN HENK DE GROOT

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €12,50

In Tachtig Tammo! neemt Jan Henk de Groot je mee naar Westerdaipsterdale, het kleinste dorp van Nederland. Hier brandt het kampvuur, vloeit de wijn rijkelijk en lijkt de tijd stil te staan.

ZATERDAG 17 MAART
BERNARD EN TAMMO

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €7,50

Bernard Brogue & Tammo Tamminga zijn beide geboren in de provincie Groningen, wonen op de Veluwe en zingen over hun Groningse roots in al haar facetten.

ZATERDAG 24 MAART
WORLD OF LUDIQUE
“From Berlin with Love”

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €12,50

Twee jonge theatermakers bundelen onder de naam LUDIQUE! hun krachten en hun bonte verzameling aan bijzondere eigenaardigheden.

ZONDAG 8 APRIL
DE ANDERSONS

Aanvang 15 uur
Deur open om 14.30 uur
Entree €12,50

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering met liederen vol levens- en liefdeslust en troost in stormachtige tijden.

ZATERDAG 14 APRIL
PETER SCHAAP

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

Schrijver (kinder- en jeugd boeken en Fantasy-romans voor volwassenen) en zanger van het Nederlandstalige lied. Peter maakte 4 lp’s met zelfgeschreven en -gecomponeerde Nederlandstalige liedjes, zijn bekendste hits zijn “De hoge heren van het dorp”, “Vliegen als een vogel” en “Adem mijn adem”.

ZATERDAG 21 APRIL
MIRJAM ZUIDERVELD
&
PIETER NANURU

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €7,50

Muziek is Mirjams passie, haar manier om gevoel te uiten en te delen. Teksten moeten een betekenis hebben en muziek moet gevoel weten over te brengen om mensen te kunnen ontroeren.

ZATERDAG 12 MEI
ELRIEKE VAN GELDEREN

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €7,50

Haar unieke en uitgesproken stijl, waarbij zij eigen werk afwisselt met covers is sfeervol, gevoelig en beroerend, maar ook intens, uitbundig en rauw! Waarbij je het gevoel krijgt dat zij alleen voor jou zingt.

ZATERDAG 19 MEI
VAN PIEKEREN

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

Foto: Ellis Wensveen

Theater-band met een gevarieerd en eigen repertoire, onderkoelde humor en Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

ZATERDAG 2 JUNI
TIP JAR

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

Foto: Wil Crooymans

Tip Jar speelt americana/folk met invloeden uit pop, jazz, blues en gospel. Pure muziek, sterke melodieën, je wordt er heel happy van!

ZATERDAG 29 SEPTEMBER
ERWIN DE VRIES
MET 
TOETSENIST BRUNO BRANDS

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €15,-

Foto-Ronald Pras

De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. De liedjes van Erwin de Vries zijn rauw, puur en eerlijk.

ZATERDAG 13 OKTOBER
LENNY KUHR

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €15,-

Met haar stem die nog niet aan glans en aan kracht heeft ingeboet en met haar voortdurende passie voor het lied en de liedkunst blijft ze, zolang het haar is gegeven, zingen en blijft ze op deze wijze haar verhaal vertellen. 

ZATERDAG 10 NOVEMBER
LAROUX

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-

Laroux speelt onder andere accordeon,trekzak, drums, percussie, draailier en verschillende exotische blaasinstrumenten waaronder de Slowaakse fujara. Hij schrijft zijn eigen songteksten (en gedichten) uitsluitend in het Nederlands.