AGENDA 

Hieronder ziet u de aankomende evenementen in De Verrekieker.
Zuiderdiep 43 in Drouwenermond
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl of 0599-611036

2 MAART – VAN PIEKEREN
9 MAART – TWIJ KÖRTEN TWIJ LANGEN
16 MAART – JAN HENK DE GROOT
30 MAART – ERWIN DE VRIES
13 APRIL – LAROUX
11 MEI – EDWIN JONGEDIJK
18 MEI – HENRIËTTE VAN DIJK

Podium2

7 SEPTEMBER – MARCEL BROEKMAN
14 SEPTEMBER – ERWIN DE VRIES MET BAND
28 SEPTEMBER – TROEBADOERS
5 OKTOBER – ARDA FRIEDERICH
26 OKTOBER – PETER SCHAAP
2 NOVEMBER – MOORLAND
16 NOVEMBER – STEERNVANGER
23 NOVEMBER – TAAFTERE

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Leuk!
Als je ons een mailtje stuurt, (de-verrekieker@online.nl)
sturen we zo nu en dan een nieuwsbrief.

Hieronder meer info, met een klik op de foto ga je naar de website van (of over) de artiest(en).

Door omstandigheden is het optreden van de B.J. Hegen Blues Band
van zaterdag 21 september verplaatst naar zaterdag 15 februari 2020.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2019 TROEBADOERS

Aanvang 20.30 uur
half uur eerder deur open
Entree: €17,50

Reserveren: reserveren@verrekieker.nl

Foto: Jan Lenting

Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot hebben dezelfde passies: Het Groninger dialect en een voorliefde voor Americana muziek en mooie gitaren. Vanuit deze passies kwamen ze op het idee om samen te gaan werken en treden ze sinds 2013 op onder de naam De Troebadoers.

 • Ze spelen en zingen eigen Groningstalige liedjes over het leven, de streek en de liefde, afgewisseld met nummers van hun Amerikaanse muziekhelden.

  Edwin over z’n dochtertje, Jan Henk over oma Siepeljus en Alex o.a. over vogeltjederij. Na de show kunt u even nazitten en een wijntje drinken met de Troebadoers.

ZATERDAG 5 OKTOBER 2019
ARDA FRIEDERICH

Aanvang 20.30 uur
half uur eerder deur open
Entree €10,00

Reserveren: reserveren@verrekieker.nl 

Foto: Judith den Hollander

Het is zover.

Op zaterdag 5 oktober 2019 mijn eerste
ONE-WOMAN-SHOW

Een programma met cabaretachtige liedjes
die zowel dol, dwaas, ondeugend,
sentimenteel en sarcastisch zijn.

 • Foto: Judith den Hollander
  Foto: Pieter van Aken

  In 1978 behaalde Arda haar diploma docerend musicus piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en inmiddels geeft zij al 40 jaar muzieklessen en heeft daar nog steeds veel plezier in.

  Naast het geven van pianoles geeft Arda regelmatig concerten. Ook heeft zij ervaring met zang, het kerkorgel en de blokfluit en het begeleiden van koorzang, zangers en instrumenten zoals viool, cello, fluit, klarinet, hobo etc.

  Arda is van mening dat plezier vooraan moet staan bij het muziek maken en wilde al heel lang improvisatie les. Twee jaar terug is zij daarmee begonnen bij een studiegenoot van het conservatorium. Dankzij deze lessen ontdekt Arda een nieuwe kant in zichzelf en is zij begonnen met cabaretteksten schrijven en op muziek te zetten.

  Foto: Judith den Hollander

Binnenkort verdere aanvulling van agenda,

in het kort:

26 OKTOBER – PETER SCHAAP

2 NOVEMBER – MOORLAND

16 NOVEMBER – STEERNVANGER

23 NOVEMBER – TAAFTERE

ZATERDAG 15 FEBRUARI 2020
B.J. HEGEN BLUES BAND

Aanvang 20.30 uur
half uur eerder deur open
Entree €10,00

Reserveren: reserveren@verrekieker.nl

Foto: BJ Hegen Bluesband

B.J. Hegen is één van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. Dat wordt weer ouderwets genieten!

 • De Drentse B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 50 jaar een wisselende muzikale carrière. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60.

  Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campbell tijdens tournees door Europa.

  In de jaren 80 verzorgde hij met zijn Band de support act voor B.B. King in Den Haag. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues, en Chicago Blues in het bijzonder waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie brengt. In Jan Warntjes (Drieborg, 1942) heeft hij sinds jaar en dag zijn vaste pianist gevonden. Warntjes leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl. Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solowerk bleef hem boeien. Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie, zijn herinneringen van de ontmoetingen met Bluespianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven. In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord-Holland) en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazzcafés. De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt. Samen vormen deze mannen een authentiek Blues duo, dat regelmatig wordt uitgebreid met een ritmesectie die bestaat uit bassist Frans Többen en slagwerker Hank van der Veen.

  Nog niet zo lang geleden bracht de band hun studio cd All-round Men uit, die nu wordt opgevolgd door een in eigenbeheer uitgebrachte live registratie. De vier nummers op deze schijf, die live werden opgenomen tijdens een optreden in cultuurpodium Vanslag in Borger, Drenthe, is een fraaie aanvulling op de cd All-round Men. Warntjes trapt af met een piano intro op de kalme shuffle Lightnin’ Struck Poorhouse en vult verder met kamerbrede akkoorden, waarmee Hegen met zijn herkenbare zangstem prima uit de voeten kan. Ook Steady Rollin’ Man wordt in een medium tempo shuffle strak neergezet en smaakvol door Hegen van doeltreffend gitaarwerk voorzien. Het tempo gaat flink omhoog in My Heart’s Cryin’, waarin BJ Hegen met zijn puntige gitaar riffs de zaak behoorlijk op scherp zet. Rooster Blues, een signature song van Hegen die vol breaks zit, swingt heerlijk de speakers uit. Afwisselend wordt er, op het vakkundig fundament van een walking bass van Frans Többen en het uiterst swingende drumwerk van Hank van der Veen, driftig door Hegen en Warntjes op respectievelijk harmonica en piano gesoleerd. Authentieke blues van Drentse bodem, die je tegenwoordig maar weinig meer hoort.