AGENDA 

Hieronder ziet u de aankomende evenementen in De Verrekieker.
Zuiderdiep 43 in Drouwenermond
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl of 0599-611036

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Leuk!
Als je ons een mailtje stuurt, (de-verrekieker@online.nl)
sturen we zo nu en dan een nieuwsbrief.

Klik op de foto om naar de website van (of over) de artiest(en) te gaan.

ZATERDAG 20 OKTOBER
DION BOUWES/ STEERNVANGER

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €12,50
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl

Na het winnen van het Grunneger Laidjes Festival 2017 schreven Dion Bouwes en Dennis Krottje in sneltreinvaart nieuwe nummers. Om het geluid compleet te maken en een gevarieerder repertoire neer te zetten verzamelden ze een band om zich heen. Samen met Peter van der Struik (bas), Marco Veldman (mondharmonica) en Matthijs Vogt (drum) zijn ze: STEERNVANGER

 • Het vijftal Steernvanger treedt op met Groningse Indiefolk. Met poëtische taal maakt de band nummers die afdwalen in je gedachten, variërend van gevoelig en duister naar aanstekelijk en optimistisch.

  Na het winnen van het Grunneger Laidjes Festival 2017 schreven Dion Bouwes en Dennis Krottje in sneltreinvaart nieuwe nummers. In het noorden en oosten van ons land zijn Duuster en De Moat Is Vol met grote regelmaat te horen.

   

  Het voorjaarsnummer Wereld In Mien Kop is de nieuwe single. Een nummer met de potentie hoog in de regionale hitlijsten te komen.

  Om het geluid compleet te maken en een gevarieerder repertoire neer te zetten verzamelden ze een band om zich heen. En daar hoort een naam bij!
  Samen met Peter van der Struik (bas), Marco Veldman (mondharmonica) en Matthijs Vogt (drum) zijn ze:
  STEERNVANGER

ZATERDAG 27 OKTOBER
B.J. HEGEN BLUES BAND

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-
Reserveren gewenst via reserveren@verrekieker.nl

Foto: BJ Hegen Bluesband

B.J. Hegen is één van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. Dat wordt weer ouderwets genieten!

 • De Drentse B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 50 jaar een wisselende muzikale carrière. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60.

  Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campbell tijdens tournees door Europa.

  In de jaren 80 verzorgde hij met zijn Band de support act voor B.B. King in Den Haag. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues, en Chicago Blues in het bijzonder waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie brengt. In Jan Warntjes (Drieborg, 1942) heeft hij sinds jaar en dag zijn vaste pianist gevonden. Warntjes leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl. Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solowerk bleef hem boeien. Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie, zijn herinneringen van de ontmoetingen met Bluespianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven. In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord-Holland) en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazzcafés. De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt. Samen vormen deze mannen een authentiek Blues duo, dat regelmatig wordt uitgebreid met een ritmesectie die bestaat uit bassist Frans Többen en slagwerker Hank van der Veen.

  Nog niet zo lang geleden bracht de band hun studio cd All-round Men uit, die nu wordt opgevolgd door een in eigenbeheer uitgebrachte live registratie. De vier nummers op deze schijf, die live werden opgenomen tijdens een optreden in cultuurpodium Vanslag in Borger, Drenthe, is een fraaie aanvulling op de cd All-round Men. Warntjes trapt af met een piano intro op de kalme shuffle Lightnin’ Struck Poorhouse en vult verder met kamerbrede akkoorden, waarmee Hegen met zijn herkenbare zangstem prima uit de voeten kan. Ook Steady Rollin’ Man wordt in een medium tempo shuffle strak neergezet en smaakvol door Hegen van doeltreffend gitaarwerk voorzien. Het tempo gaat flink omhoog in My Heart’s Cryin’, waarin BJ Hegen met zijn puntige gitaar riffs de zaak behoorlijk op scherp zet. Rooster Blues, een signature song van Hegen die vol breaks zit, swingt heerlijk de speakers uit. Afwisselend wordt er, op het vakkundig fundament van een walking bass van Frans Többen en het uiterst swingende drumwerk van Hank van der Veen, driftig door Hegen en Warntjes op respectievelijk harmonica en piano gesoleerd. Authentieke blues van Drentse bodem, die je tegenwoordig maar weinig meer hoort.

ZATERDAG 17 NOVEMBER
MADELIJNE KOOL

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €15,-
Reserveren gewenst via reserveren@verrekieker.nl

EEN UNIEKE, NIEUWERWETS GEZELLIGE KERSTSHOW:
“ HaHaHaHandleiding Kerst 2018”
De één is er dol op, de ander heeft een kerstkransfobie, hoe dan ook… we kunnen er niet omheen: kerst! Zeg nou eerlijk, een stressvrije kerst… zou dat niet heerlijk zijn?!

 • De HahaHandleiding Kerst is DE Kerst MUTS SEE Show van 2018… met 100% kerstgarantie!

  Cabaretier Madelijne Kool zorgt ervoor dat je dit jaar met een vette glimlach de feestdagen door komt. Wat doen we met de schoonfamilie? Gaan we gourmetten of kalkoenen? Wel of geen piek? Hoe vertel je een kerstverhaal zonder dat je zelf in slaap valt?? Alle clichés en krakend frisse kersttradities komen voorbij in deze muzikale cabaretvoorstelling met als special guest: Het konijn van Youp.

  De HaHaHandleiding Kerst 2018! Een avond vol verrassingen, muziek, boordevol humor en nutteloze tips. Engelen, kerstmannen, ezels en de os, alles komt voorbij. Inclusief wereldvrede!

ZATERDAG 24 NOVEMBER
ERNST DE CORTE

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €12,50
Reserveren gewenst via reserveren@verrekieker.nl

Foto: Jaap Reedijk

In ‘Lied van mijn vader’ zingt zoon Ernst de Corte liedjes van vader Jules de Corte, begeleidt door pianist Guus Westdorp.

 • Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema’s die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. ‘Het leven is bezig onleefbaar te worden’ schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

  In ‘Lied van mijn vader’ brengt Ernst de liedjes van Jules naar de mensen. Naast bekendere liedjes omvat dit programma ook onbekendere liedjes. De pianobegeleiding is in handen van Guus Westdorp. Zo laven we ons nog eens aan de wonderschone melodieën van Jules de Corte en kunnen we genieten van zijn zuivere taalkunst. Jules’ stem mag niet verloren gaan!

ZATERDAG 1 DECEMBER
ALEX VISSERING

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl

Er komt een mengelmoes aan onderwerpen voorbij, over het leven, de liefde en zijn passie voor het Groninger land. Liedjes uit het heden, verleden en de toekomst: Grunnen zoals Grunnen is, niks meer en niks minder.

ZATERDAG 26 JANUARI 2019
MICHAEL VÖLKEL

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl

Foto: kukart.de

Michael Völkel heeft de reputatie van een muzikant en een entertainer met buitengewone veelzijdigheid en virtuositeit. Zijn belangrijkste instrument is de gitaar, maar zijn uitvoeringen omvatten ook fluit, blokfluit, Waldzither, saz of doedelzak.

ZATERDAG 13 APRIL 2019
LAROUX

Aanvang 20.30 uur
Deur open om 20 uur
Entree €10,-
Reserveren kan via reserveren@verrekieker.nl

Laroux speelt onder andere accordeon,trekzak, drums, percussie, draailier en verschillende exotische blaasinstrumenten waaronder de Slowaakse fujara. Hij schrijft zijn eigen songteksten (en gedichten) uitsluitend in het Nederlands.

Verwacht in 2019:


WORLD OF LUDIQUE
“From Berlin with Love”

 

Twee jonge theatermakers bundelen onder de naam LUDIQUE! hun krachten en hun bonte verzameling aan bijzondere eigenaardigheden.


DE ANDERSONS

 

Foto: Roxanne Hellevoort

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering met liederen vol levens- en liefdeslust en troost in stormachtige tijden.
En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit de regio uit. Wie dat zal zijn is nog niet bekend… 

 •  

  Foto: Roxanne Hellevoort

  Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt‘ en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme. In hun kleurrijke voorstelling ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een begrip dat De Andersons opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

  Dit sprankelende kleinkunstgezelschap neemt je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid.

  Foto: De Amer

  En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit en deze middag is dat de veelzijdige Egbert Meyers. Hij is o.a. zanger, gitarist, streektaalfunctionaris, auteur,

  (tekst)dichter en kunstenaar/ontwerper. Als geboren Drent zit de ‘Drentse toal’ in zijn hart, maar ook in het Engels kan hij zijn muzikale inspiratie kwijt. In zijn muziek durft hij zijn emotionele kant te tonen en dat uit zich in prachtige liederen. Als onderdeel van dit theaterconcert zal Egbert vertellen en zingen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

  Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn erop uit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!

  De pers over De Andersons:
  “Wonderschone liedjes.”,  “Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.”, “Een warme en overdonderende gebeurtenis.”.